15 januari: interkerkelijke viering

Op zondag 15 januari om 15.00 uur is er een interkerkelijke viering. De dienst is in de Grote Kerk op de markt. Kom je ook?

Pastoor Henri ten Have gaat voor in de dienst, samen met voorgangers van ICF en Salem. Dominee Albert Balk (GKv) en pastoor Ten Have zullen stilstaan bij 500 jaar Reformatie.

LET OP: er is dus geen dienst in de Bevrijdingskerk deze dag!

Thema

Het thema is 'Jouw hand, mijn glimlach'. Dit thema is ontleend aan 2 Korintiërs 5:14-20, waar Paulus ons oproept tot verzoening. Stap voor stap volgen we zijn woorden over 'de liefde van Christus die ons drijft'. Het thema is dit jaar door de Duitse kerken bedacht. Ze verwijzen naar het jaar 1517: vijfhonderd jaar was er een vernieuwingsbeweging in de kerk. Maarten Luther was het gezicht van die beweging. Hij kaartte 95 stellingen aan en dat werd het begin van de Reformatie. Voor Luther was de rechtvaardiging door het geloof de kern: “Christus is onze gerechtigheid.” Het is tragisch dat dit belangrijke besef eeuwenlang een scheur door de kerk heeft getrokken. Het is tijd voor verzoening. Kijk voor meer informatie over het thema op www.missienederland.nl/wvgthema.

De interkerkelijke viering is het startpunt voor de Week van Gebed. Die duurt van 15 tot 22 januari 2017.

Programma voor de kinderen

Voor de kinderen is er een speciaal programma gepland. We geven hier de details zodat u en uw kinderen voorbereid zijn.

  • De kinderen in de basisschool leeftijd (4-12 jaar, groep 1 t/m 8) hebben een spetterend programma in de Hof van Wageningen (Lawickse Allee 9). Als ze vriendjes of vriendinnetjes mee willen nemen, is dat prima. U kunt uw kinderen om 14.30 uur in de Hof van Wageningen brengen. Hun programma duurt tot 30 minuten na het einde van de dienst in de Grote Kerk, zodat u voldoende tijd heeft om de kinderen ook weer op te halen.
  • De peuters (2-4 jaar) zijn van harte welkom in de Immanuëlkapel, Markt 25. Zij zijn welkom vanaf 14.45 uur. Hun programma duurt tot 15 minuten nadat de dienst in de Grote Kerk is afgelopen. Uw peuter wil graag weer opgehaald worden in de Immanuëlkapel.
  • De baby’s worden verwacht in de torenkamer van de Grote Kerk. U vindt deze ruimte bij binnenkomst direct links. U kunt uw baby hier brengen met een luiertas met benodigdheden net voor aanvang van de dienst.

We zien uit naar bijzondere diensten voor iedereen. Mocht u nog vragen hebben, dan horen we dat dat graag via astrid.smith@vineyardwageningen.nl.

MEER NIEUWS