Uitnodiging 24 december: Christmas Carols

Wat?

Christmas Carols in de Grote kerk

Wanneer?

Zondagmiddag 24 december

Waarom?

We kiezen ervoor om niet zelf een kerstavond te organiseren, maar we willen jullie uitnodigen voor het Festival of Lessons and Carols. Dat is in de Grote Kerk in Wageningen.

Deze viering is qua opzet afkomstig uit de Anglicaanse Kerk: een serie van bijbellezingen ('lessons') wordt afgewisseld door koorzang en samenzang ('carols'). Het thema is: 'wees niet bang' – een oproep die we bijvoorbeeld horen uit de mond van de engel die aan Maria voorzegt dat de Zoon van de Allerhoogste uit haar zal worden geboren; maar ook de herders horen het als ze ‘s nachts worden opgeschrikt door een heel leger van engelen.

​De muziek van het koor is zeer afwisselend - zoals u van het Torenkamerkoor mag verwachten. Enerzijds zijn er mooie bewerkingen van klassieke Engelse kerstliederen. Anderzijds zijn er ook sfeervolle stukken van Rachmaninoff en Lauridsen. Het thema wordt treffend verklankt in het recent geschreven lied ‘Do not be afraid’ van Stopford. Bij de samenzang zorgen de bekende melodieën ervoor dat u allen kunt meezingen.

Iedereen is van harte welkom.

Dus:

Christmas Carols, 24 december, Grote Kerk, Wageningen, aanvang: 16.30 uur

MEER NIEUWS