Minor Koninkrijkstheologie

Jaron & Miriam Jongeneel van Vineyard Amersfoort vertellen over hun ervaring met de minor. Klik hier!

Meer informatie hieronder

-----------------------------------

Het Koninkrijk leren uitleggen en uitleven

Theologische vorming op HBO-niveau

In samenwerking met de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) bieden New Wine Nederland en Vineyard Benelux twee onderwijsmodules op HBO-niveau aan over de theologie van het Koninkrijk. Het enthousiasme bij studenten en docenten vorig studiejaar sterkt de overtuiging dat we hiermee iets heel waardevols toevoegen aan het onderwijs wat tot nu toe beschikbaar is geweest.  

Kadertraining

Je bent actief in je kerkelijke gemeente of in een christelijke organisatie.  Je bent predikant, kerkelijk werker of gemeentestichter of je bereidt je daarop voor. In elk geval spreekt de theologie en praktijk van de charismatische vernieuwing volgens New Wine en Vineyard je aan en wil je je daar verder in verdiepen. Dan is de minor Koninkrijkstheologie volgens New Wine en Vineyard echt wat voor jou!

Inhoud

Met elkaar gaan we de diepte in en bestuderen we de Bijbelse, systematische en praktische theologie van het Koninkrijk van God. Onze Koninkrijkstheologie is geënt op het denken van o.a. Oscar Cullmann, George Ladd en de manier waarop John Wimber dit doorontwikkelde en toepaste als een van de grondleggers van de Vineyard. Inmiddels kunnen we de literatuurlijst aanvullen met werk van onder meer Derek Morphew, Alexander Venter, Bill Jackson en Doug Erickson. Ook komen (veelgelezen) theologen als Graham Tomlin, Jürgen Moltmann en uiteraard Tom Wright ter sprake.  In de praktisch-theologische vakken oefenen we ons in het verstaan van Gods stem om van daaruit te bidden met mensen en leiding te geven aan het werk van God.

Docenten

De vakken worden gegeven door docenten met veel ervaring met en kennis van de Koninkrijkstheologie. Hans Alblas geeft de Bijbelse theologie en behandelt alternatieve visies op de komst van Gods Koninkrijk. Hij is freelance Bijbelleraar en spreker. Menno Helmus is nationaal directeur van Vineyard Benelux en voorganger van twee Vineyardgemeentes. Hij behandelt de praktische ecclesiologie. Ronald Westerbeek geeft de systematische theologie en het vak over ziekte en genezing. Hij is stafwerker theologie bij New Wine.

Praktische informatie

De minor is opgedeeld in twee modules van elk 7,5 EC. Het onderwijs bestaat uit videocolleges, werkcolleges, literatuurstudie en praktijkopdrachten. De werkcolleges vinden plaats in Harderwijk, de rest kan de student thuis doen. Het lesmateriaal is grotendeels in het Engels, de werkcolleges zijn in het Nederlands.

De minor is binnen de zogenoemde vrije ruimte kosteloos te volgen door CHE-studenten theologie. Daarnaast staat ze uitdrukkelijk open voor anderen die zich hiermee verder willen laten toerusten voor het werk in Gods Koninkrijk. Zij betalen 795 euro per module. Het verdient aanbeveling om beide modules te volgen maar het is ook mogelijk om alleen de eerste module te doen. 

De modules worden gegeven in de periode van 6 september 2019 t/m 31 januari 2020, met werkcolleges op vrijdagen. De colleges worden gehouden in het ECHO-centrum, Melis Stokelaan 91A te Harderwijk. 

Meer informatie aanvragen en aanmelden kan via info@vineyardbenelux.nl, of bekijkt filmpje (klik hier)!

Wil je ook graag de syllabus ontvangen of wil je je nu meteen aanmelden? Vul dan dit formulier in.

MEER NIEUWS